Tiedekunnan tiedotuskanavat

Mikä on Kulinaarinen tiedekunta?

Kulinaarinen tiedekunta on vuonna 1931 perustettu Turun yliopiston alunperin kolmas, nykyään yhdeksäs tiedekunta, joka toimii Savo-Karjalaisen Osakunnan suojissa. Puolivirallisesta asemastaan johtuen tiedekunta on vuosien varrella kulkenut mm. nimillä Turun yliopiston kulinaarinen tiedekunta ja Savo-Karjalaisen Osakunnan kulinaarinen tiedekunta. Tiedekunnassa opiskelijat, jotka hyväksytään koulutusohjelmiinsa samalla, kun osakuntakin heidät jäsenikseen hyväksyy, voivat suorittaa erilaisia luentoja ja workshoppeja, joiden tavoitteena on aktivoitua kehittymään kulinarian alalla. Kulinarian ylioppilaan opiskelun tavoitteena on kulinarian tohtorin tutkinto (kul.tri), kulkematta välissä läpi maisterin saati kandidaatin tutkintoa, vaikka joidenkin on tällaisia väliportaitakin nähty kiipeävän.

Kulinarian väitöstilaisuudet järjestetään yleensä Savo-Karjalaisen Osakunnan Seniorijuhlissa. Niissä noudatetaan normaalia väitöstilaisuuden kaavaa, vaikkakin sopivalla tavalla tiivistäen. Promootiotilaisuuksissa, jotka nekin monesti Seniorijuhlissa nähdään, uudet kulinarian tohtorit saavat juhlallisin menoin painaa päähänsä valkoisen kulinarian tohtorin päähineen.

Tohtorin tutkinnon suoritettuaan kulinarian ammattilainen voi jatkaa tutkimus- ja opetushenkilökunnan jäsenenä tiedekunnan kirjoilla. Tiedekunnalla on tietenkin myös hallinto, joka on muihin yliopiston tiedekuntiin verrattuna kevyt mutta riittävän tehokas. Tiedekuntaa johtaa dekaani ja käytännön hallintoa hoitavat notaari sekä amanuenssi. Koulutustavoitteiden lisäksi tiedekunnan toimintasuunnitelmaan sisältyy vankan kulinaarisen perustutkimuksen tukeminen sekä yhteistyömahdollisuuksen hakeminen muiden yliopistolla toimivien kulinaaristen ryhmien kanssa.