Yleistä kyykkäorganisaatiosta

Kyykkäorganisaation tiedotuskanavat

Viimeisintä Kyykkäorganisaatiolta

SKO – turkulaisen opiskelijakyykän koti

Kyykkää, tuota karjalaista perinnepeliä, pelataan nykyään monessa paikassa. Kuten… Karjalassa. Onneksi laji on noussut viime vuosikymmenten aikana myös opiskelijoiden suosioon. Tästä hyvänä osoituksena ovat vuosittain ystävänpäivän aikoihin Tampereen Hervannassa pelattavat Akateemisen kyykän MM-kilpailut. Vanhojen mestarien listaa lukiessa saattaa äkkinäisempi yllättyä: SKO on ainakin 8-kertainen maailmanmestari. Tosin edellinen mestaruus tuli jo vuonna 1991, joten aikaa on jonkin verran vierähtänyt suurimman loiston päivistä. Vaan mitä kuuluu akateemiselle kyykälle Turussa nykyään?

Ihan hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Savo-Karjalainen Osakunta on järjestänyt perinteistä SKO Open -kyykkäturnausta vuosittain ikimuistoisista ajoista (eli 1980-luvulta) asti, ja on sitä pitänyt kiertopalkintokin uusia, kun vanhaan ei enää ole mahtunut mestaruusplakaatteja. Nykyään kerran lukuvuodessa pelattavassa turnauksessa kilvoitellaan Kuraattorin Maljasta, jonka osakunnalle lahjoitti 2000-luvun alkuvuosina neljä peräkkäistä mestaruutta voittanut HC Kirvesperseet.

Turkulaisen opiskelijakyykän nykyisen nousun merkittävänä mahdollistajana on ollut SKOn Kyykkäliiga, jossa lajista kiinnostuneet yliopistolaiset (ja vähän muutkin) ovat päässeet hiomaan taitojaan säännöllisesti Educariumin kyykkäkentällä. Liiga pyörähtää käyntiin joka syksy ja jatkuu nykyään kevääseen asti. Mikäli laji siis kiinnostaa, kokoa porukka ja tule kokeilemaan, miltä kartun heittäminen tuntuu. Liigan ensimmäistä pelikertaa ennen harjoitellaan yleensä vähintään yksi ilta, jotta kauteen ei tarvitse lähteä aivan kylmiltään.

Mihin tahansa kyykkäaiheiseen pyrkii vastailemaan osakunnan Kyykkämestari ja lisätietoa SKOn kyykkäkilpailuista sekä muutkin tuoreimmat kyykkäuutiset kannattaa tarkistaa Facebook-Pagelta Savo-Karjalaisen Osakunnan Kyykkäorganisaatio – SKOK tai julkisesta Facebook-ryhmästä SKOn kyykkä.

Kyykkäorganisaatio myös vuokraa kyykkävälineitään. Kurkkaa hinnat ja ota yhteyttä osakunnan Kyykkämestariin.