Paluu SKO100-varainkeruun pääsivulle

Mikä on SKO?

Turun Yliopiston Savo-Karjalainen Osakunta ry juhlistaa satavuotista taivaltaan lauantaina 12. huhtikuuta 2025 ja haemme tukijoita vuosijuhlamme järjestämiseen.

Opiskelijakorporaatiomme perustettiin vuonna 1925 kokoamaan yhteen Itä-Suomen maakunnista Turun yliopistoon opiskelemaan muuttaneita nuoria, jotta näillä olisi uudellakin paikkakunnalla oma kotoisa yhteisönsä, jonka piirissä harrastaa ja ylläpitää savolaista, karjalaista sekä kymenlaaksolaista arkea ja perinnettä. Maakunnallinen merkitys pysyikin vahvana ensimmäisten vuosikymmenten ajan mutta osakunnan tarkoitus on sittemmin yhä vahvemmin muuttunut yleisemmäksi yhdessäolo-organisaatioksi.

Nykyään Savo-Karjalaiseen Osakuntaan (SKO) liityttäessä ei kotipaikalla ole enää yhtä paljon merkitystä, vaan tärkeintä on verkostoituminen, ystävyyssuhteiden luominen ja kaikenlainen vapaa-ajan harrastustoiminta yhteisön jäsenten ja sen ystävien kesken. Keskeisenä osana toimintaa on toki edelleen myös itäsuomalaisen ilmeen vaaliminen osakunnan arjessa ja etenkin vuosittaisten juhlien arvokkaassa humussa. Toisin kuin tietyn alan opiskelijoiden ohjaamiseen ja edunvalvontaan keskittyvät ainejärjestöt, yliopistojen osakunnat ovat poikkitieteellisiä yhdistyksiä, joiden toimintamuodoille ja harrastusmahdollisuuksille ei ole tarvetta asettaa keinotekoisia rajoja.

Savo-Karjalaisessa Osakunnassa on vuosikymmenten varrella voinut harrastaa kaikkea mahdollista aina kansantanhusta, pingikseen, kyykkään ja punaviinin maisteluun suosionsa säilyttäneiden ajanvietteiden jatkaessa tapahtumakalenterissa edelleen. Osakunnat ovat merkittäviä eri alojen opiskelijoiden yhteenkokoajia ja toimivat siten vaihtelevien ajattelutapojenkin keskustelufoorumeina. Osakunnat eri yliopistoissa pitävät yhteyttä toisiinsa ja sitä myötä myös poikkitieteelliset opiskelijaverkostot levittäytyvät yli kaupunki- ja valtiorajojen. Savo-Karjalaisella Osakunnallakin on ystävyys- ja yhteistyöjärjestöjä mm. Helsingissä ja Tampereella.

Haemme nyt siis sponsoreita vähintään satapäisen vuosijuhlamme järjestämisen tueksi. Tarjoamme erilaisia mainospaketteja, joista teillä on mahdollisuus valita itsellenne sopivin kokonaisuus projektimme auttamiseksi. Tarjoamme näkyvyyttä mm. kahdesti vuodessa ilmestyvässä Käk-lehdessämme, vuosijuhlamme pöytäkortissa, sosiaalisessa mediassa sekä osakuntamme viikottaisten päivystysten ja tapahtumien yhteydessä. Olemme vuosijuhlaan mennessä myös teettämässä uuden version laulukirjastamme sekä historiateoksen osakuntamme sadan vuoden rajapyykkiä lähestyvästä matkasta. Näihin kirjoihin mainostilaa ostamalla voitte varmistaa näkyvyytenne kaikkein pysyvimmällä mahdollisella tavalla.

Mainospakettivaihtoehtoihin voitte tutustua täällä.

Sponsoriemme markkinointituella katamme vuosijuhlajärjestelyistä aiheutuvia kuluja. Tukemalla vuosijuhlaamme tuette samalla myös Turun seudun korkeakouluopiskelijoita ja itäsuomalaista kulttuuriperintöä.

Lisätietoa yhdistyksestämme:

Käk-lehti

SKO:n oma Käk on lehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1930, mikä tekee siitä Turun yliopiston ylioppilaskunnan vanhimman edelleen ilmestyvän järjestölehden. Käk ilmestyy yleensä kahdesti vuodessa huhti- ja marraskuussa. Lehteä jaetaan osakunnan jäsenten lisäksi myös ystävyysjärjestöillemme muissa Suomen yliopistokaupungeissa. Yhden numeron painosmäärä on 80 kpl. Lehden numerot ovat ilmestymisensä jälkeen luettavissa myös osakunnan nettisivuilla.

SKO:n laulukirja

Osakunnan laulukirjan edellinen, vuonna 2015 ilmestynyt painos on loppuunmyyty, joten satavuotisjuhlaan mennessä olemme teettämässä kirjasta uuden version. Noin 300-sivuiseen kokoelmaan mahtuu uusien laulujen lisäksi myös sponsoreiden mainoksia, jotka kirjojen mukana leviävät mm. Turun korkeakouluopiskelijoiden keskuuteen. Laulukirjan painosmäärä tulee olemaan 100 kpl.

Osakunnan satavuotishistoriateos

Savo-Karjalaisen Osakunnan vuonna 1925 alkunsa nähneestä historiasta valmistuu uusi kirja vuonna 2025. Historiateoksen painosmäärä tulee olemaan 80 kpl.

Osakunnan toimisto ja Osakuntasali

Savo-Karjalaisen Osakunnan toimisto sijaitsee Turun yliopiston kampuksen sydämessä Turun Ylioppilastalo B:n katutasossa. Toimiston vieressä toimii osin osakuntamme ylläpitämä Osakuntasali, joka on sekä SKO:n että kymmenien muidenkin opiskelijajärjestöjen suosittu juhlatila korkeakoulujen lukuvuoden aikana vähintään viitenä päivänä viikossa. Samassa katutason kerroksessa pitää toimistoaan myös yli kymmenen muuta opiskelijajärjestöä, ja rakennuksen ylemmissä kerroksissa on Turun Ylioppilaskyläsäätiön vuokraamia opiskelija-asuntoja. Ylioppilastalojen A, B ja C muodostamassa kokonaisuudessa asuntoja on yhteensä 262. Taloilla toimii myös liikuntasali, kappeli, opiskelijaravintola ja päiväkoti. Vastakkaisella puolella katua sijaitsee Turun kauppakorkeakoulu.

SKO verkossa:

Turun Yliopiston Savo-Karjalainen Osakunta ry

Osakuntasali

Paluu SKO100-varainkeruun pääsivulle