Jäsenten jutut ja tapahtumat. Sinun tapahtumasi!

Kaikki osakunnan tapahtumat lähtevät jäsenten halusta tehdä jotain. Osakunnan hallitus myöntää joskus rahoitusta, mutta ennen kaikkea tilaa ilmaiseksi osakunnalta jäsenten järjestämiä osakuntatapahtumia varten. Tapahtuma voi olla mitä vaan, se voi koskettaa suurta yleisöä tai vain pientä porukkaa. Säännöllistä toimintaa varten voidaan luoda uusia kerhoja ja budjetoida varoja kerhon toimintaan. Myös muiden TYYn järjestöjen kanssa on hyvä järjestää erilaisia tapahtumia. Ehdota, ideoi, innostu!

Kulttuuritarjonta

Kulttuurinnälkää tyydytetään teatteri-, museo- ym. käynneillä. SKO on yhteisvoimin käynyt esimerkiksi kaupunginorkesterin konserteissa sekä kaupunginteatterin näytännöissä. Suosittuja ovat olleet ekskursiot osakuntalaisten odottamiin elokuvanäytöksiin.

Myyjäiset

Osakuntamme ei tietenkään toimi ilman varoja, joten tarvittaessa rahaa hankitaan esimerkiksi myyjäisillä. Myyjäisillä kerätään rahaa erityisesti osakuntalaisten mielestä tärkeille hankinnoille, ja niihin osallistuminen – kuten kaikki muukin osakuntatoiminta – on tietenkin vapaaehtoista. Myyjäiset ovat hyvä paikka tavata osakuntalaisia, joita ei ehkä muuten näkisikään esimerkiksi päivystyksissä.

Juhlat

Perinteisin muttei pölyttynein osa osakunnan toimintaa ovat sen juhlat; seniorijuhlat marraskuussa ja vuosijuhlat huhtikuussa. Seniorijuhlissa kokoontuu osakuntamme erikoisuus ja yliopiston seitsemäs tiedekunta, kulinaarinen tiedekunta. Monet näiden juhlien muodoista ovat saaneet alkunsa jo 1920- ja 30-luvuilla. Juhlissa pääset tutustumaan akateemiseen juhlaperinteeseen juhlaillallisineen, puheineen, juomalauluineen ja muine tapoineen.

Virallisen osuuden lisäksi lienee syytä mainita perinteikkäät jatkot ensin salaisessa jatkopaikassa ja sittemmin toimistolla. Tavoitteena on jatkaa vähintään kello kuuteen asti aamulla. Tuolla kellonlyömällä sitkeimmät juhlijat viihdyttävät alueen aikaisia herääjiä alkuvoimaisella laulullaan Jaakosta.

Lauluillat

Laulaminen on perinteisesti ollut vahva osa sekä karjalaisuutta että osakuntatoimintaa yleisestikin. SKOlla lauluiltoja ollaan viime aikoina järjestetty ihan etukäteen valmistautumallakin mutta perinteisempi tapa lauluhetkien toteutumiselle on ollut ns. osakunnan epävirallisen laulukerhon kokoontuminen, joka on vain sattunut tapahtumaan yllättäen ja pyytämättä esimerkiksi vuosi- tai seniorijuhlien (jatkojen)jatkoilla siinä kohtaa, kun laulukirjat vain ovat käsien ulottuville sopivasti sattuneet.

VeriRyhmä

Jäsenistön pyynnöstä SKO on perustanut VeriRyhmän, jonka nimi on Turun yliopiston Savo-Karjalainen Osakunta. Tee hyvä teko – käy luovuttamassa verta ja mainitse samalla kuuluvasi meidän veriryhmäämme! Järjestämme yhteisiä luovutustapahtumia tasaisin väliajoin, mutta voit huhuilla kavereita mukaan myös whatsappissamme.