SKOimisto (2018-)

Osoite: Rehtorinpellonkatu 4-6 B, katutaso.

SKOimisto sijaitsee osakuntatilaksi kutsutulla järjestökäytävällä Yo-talo B:n katutasossa, SHO:n toimiston ja S-Osakunnat ry:n Bäkkärin välissä, Osakuntasalia vastapäätä. SKOimisto on varustettu sohvanurkkauksella ja SKO:n perinteisellä punaisella pyöreällä pöydällä, jonka ääressä voi vaikka lueskella maakuntalehtiä, täytellä ristikoita, lukea Nietzscheä (ei sisälly osakunnan kirjaston valikoimiin), koodata PHP:tä tai katsella turhia mutta hassuja YouTube-videoita yksin tai osakuntalaisseurassa. SKOimistolta löytyy myös kahvin- ja vedenkeittimet lämpimien virvokkeiden valmistamiseen. Viihde-elektroniikkaan voidaan lukea videotykki ja kaiutinjärjestelmä, jotka ovat osakuntalaisten vapaasti käytettävissä. Sähköä saa seinästä ja nettiä mm. eduroamista. Osakunnan kerhot kokoontuvat pääosin SKOimistolla ellei kerhotapahtuma vaadi jotakin muuta erityistä ympäristöä toteutuakseen. SKOimisto on skosakuntalaisen taukopaikka ja löhöhuone, missä myöhemmin illasta saattaa sattua ja tapahtua kaikkea kummaakin.

Osakuntatila B (2013-2018)

Yo-talo B:n remontin jälkeen osakunnat palasivat jälleen rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, missä SKO vuokrasi yhdessä SHO:n ja TVO:n kanssa sisäpihan puoleista osaa entisen S-Osiksen tiloista. Yo-talo B:n osakuntatila, l. Osakuntatila B, koostui olohuoneesta ja kerhohuoneesta. Osakunnan päivystykset pidettiin olohuoneessa, mistä löytyi biljardipöytä, sohvia ja mahdollisuus lukea maakunta- ja paikallislehtiä kahvia ja teetä juoden. Olohuoneessa oli myös videonurkkaus, jossa osakuntalaiset pystyivät katsomaan elokuvia ja pelaamaan konsolipelejä. Videonurkkauksessa kokoontui myös SKObio ja siellä pidettiin muut osakunnan ja sen kerhojen leffaillat ja elokuvamaratonit. Punaisen pyöreän pöydän ääressä kokoontui mm. ChTR. Kerhohuonetta voivat SKO:n, SHO:n ja TVO:n kerhot käyttää tapaamisiaan varten ja siellä myös osakuntien hallitukset ajoittain kokoustivat. Sohon Torwet palasivat myös B-talon vanhaan tuttuun kellariin. TVO eli SKO:n ja SHO:n kämppiksenä tiloissa syyskuusta 2013 joulukuuhun 2015. Varsinaissuomalaiset päättivät syksyllä 2015 kuitenkin keskittää tilansa Logomon naapurin ravintolaansa, Köysikselle. TVO:n tilalle muutti tammikuussa 2016 TPO, joka ehti asumaan tiloissa elokuuhun 2017 asti. Tämän jälkeen pohjalaisten muuttokuorma suuntasi YO-kylän kupeeseen Q-talolle.

Joulukuussa 2017 SKO ja SHO päättivät tilojensa uusjaosta Osakuntatila B:llä: olohuone tultaisiin jakamaan seinällä kahteen osaan, jolloin SHO järjestäisi toimistonsa videonurkkauksen puolelle SKOn taas jäädessä majailemaan ns. bilispuolelle. Pitkään hyvin palvellut biljardipöytä tosin jäi tämän päätöksen myötä eläkkeelle, koska sillä ei uudessa jaetussa olohuoneessa enää tilaa tulisi olemaan. Päätös seinän rakentamisesta ei syntynyt siksi, että SKO:lla oltaisiin haluttu pitää soholaiset poissa pyöreän pöydän ympäriltä, vaan syy oli etupäässä taloudellinen: tarkan euron politiikka ajoi osakunnat talouskuurille erityisesti korkeiden vuokramenojen vuoksi. Olohuoneen jakamisen lisäksi kerhohuone siirtyi helmikuussa 2018 S-Osakunnat ry:n hallintaan, joten SKO:lle jäi puhtaasti omaksi tilaksi enää kerhohuoneen ja SHO:n tilan väliin muodostunut SKOimisto.

Uusi-S (2012-2015)

S-Osiksen perinnettä jatkoi Uusi-S Kirkkotie 6:ssa, Helsinginkadun kyljessä. SKO, SHO, TPO sekä Sohon Torwet muuttivat keltaiseen puutaloon vapun jälkeen 2012. Vuoden 2012 kestäneen remontin tuloksena pystyssä oli osakuntatalo, jossa osa osakuntien kerhoista jatkoi vanhaa tuttua toimintaansa ja opiskelijat saivat turista ja rentoutua sohvilla. Monena iltana lämpeni myös sauna. Osakuntien oman toiminnan keskuksen lisäksi Uusi-S oli tila, jota voivat vuokrata omia tapahtumiaan varten niin yksityiset osakuntalaiset, opiskelijajärjestöt kuin yliopiston ulkopuoliset yrityksetkin.

S-Osis (1975-2012)

Savo-Karjalaisen Osakunnan jouduttua muuttamaan pois aiemmista tiloistaan Yo-talo A:ssa oli sillä edessä vuosikymmenten pituinen yhteistyöaikakausi Satakuntalais-Hämäläisen Osakunnan kanssa, kun uudet tilat löytyivät SHO:n naapurista Yo-talo B:n puolelta. Pian perustettiin S-Osis, joka oli Satakuntalais-Hämäläisen Osakunnan ja Savo-Karjalaisen Osakunnan opiskelijavoimin pyörittämä C-oikeuksin varustettu osakuntaravintola Yo-talo B:ssä. Se oli osakuntien ylläpitämä monitoimitila, joka päivisin toimi osakuntatilana, opiskelijan olohuoneena, jossa opiskelijoilla oli mahdollisuus virkistäytyä luentojen välissä. Iltaisin se palveli opiskelijayhdistyksiä bile- ja kokoustilana ja toimi myös klubina, josta monen bändin menestystarina on alkanut. S-Osiksen 37-vuotinen taival päättyi vappuna 2012, jolloin Yo-talo B:ssä aloitettiin remontti, jonka jälkeen klubitoiminta ei enää ole palannut taloon.