Viikkokokoontumiset syys- ja kevätlukukaudella

Punaviinikerho on alkuajoistaan alkaen kokoontunut kerran viikossa yliopiston lukukausien aikana. Viikonpäivä on vaihdellut mutta viime vuodet se on ollut keskiviikko. Lukuvuosi on aloitettu elo-syyskuussa ja päätetty toukokuussa.

Kokoontumisessa arvioidaan viinin väriä, hajua ja makua vapaamuotoisesti. Jokaisen tehtävänä on arvata ensimmäistä viiniä nostettaessa pöydälle, onko tämä viini korkeassa vai matalassa lasissa. Paljastuksen jälkeen arvioidaan viinit kouluasteikolla ja pyritään arvaamaan onko toinen viineistä Burgundista, Bordeaux’sta, muusta Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, muusta Euroopasta tai muualta maailmasta. Oikein arvanneet saavat pisteitä, jotka lasketaan yhteen keväällä kauden päättyessä.

Kerhon kokoonpano on maistelu-urien pituuksia tarkasteltaessa laaja: pyöreän pöydän ääressä istuvat sekä parikymppiset opiskelijat että jo vuosikymmeniä makunystyröitään harjoittaneet osakunnan seniorit. Ensimmäinen osallistumiskerta viikkokokoontumissa on ilmainen ja tämän jälkeenkin opiskelijajäsenten tarvitsee maksaa vain maksimissaan 7 euroa kerrasta, kun istunnon kuluja jaetaan. Jos maisteltavaksi tulee kovinkin kallista viiniä, rokotetaan ylijäänyt osuus seniorien tai itse viinintuojan kukkarosta. Yleensä hintaa kertyy osallistujaa kohti noin vitosen verran.

Lyhyesti siis:

    • Aika: keskiviikkoisin klo 19.00 alkaen
    • Paikka: Savo-Karjalaisen Osakunnan toimisto sekä tarvittaessa osakunnan Etä-SKOimisto
    • Viinit ja naposteltavat: Seuraavan viikon viinintuoja valitaan edellisessä kokoontumisessa ja hän hankkii kokoontumiseen kaksi erimerkkistä viiniä, juustoa sekä leipää. Niiden määrän hän arvioi chtr@utu.fi-listan ennakkoilmoittautumisten pohjalta. Viinintuoja ei paljasta muille paikanpäällä maisteleville etukäteen viiniensä merkkejä, koska ne maistellaan ns. sokkona ja niiden alkuperä arvaillaan kokoontumisen aikana. Ennakkoon ilmoittautuneille etämaistelijoille viinintuoja sen sijaan ilmoittaa viinivalinnoistaan yksityisesti sähköpostilla, jotta he voivat itse hankkia viininsä ja naposteltavansa kokoontumiseen mennessä.

Viikkokokoontumiset kesällä

Kesällä kokoonnumme keskiviikkoisin klo 19 alkaen etänä. Kesäkokoontumiset ovat vapaamuotoisia eli turisemme etänä verkossa ja kukin juo omia viinivalintojaan. Linjoille voi ilmestyä ilman ennakkoilmoittautumisia.

Kausien päättäjäiset

Syyskauden päätteeksi joulukuussa ja kevätkauden jälkeen toukokuussa kerho kokoontuu osakunnan omiin tiloihin kokoillan nyyttäreihin, joihin kukin osallistuja tuo jotakin syötävää sekä “viiniparinsa” kanssa jonkun pullon punaviiniä. Ruuat ja juomat sitten yhteisvoimin tuhotaan. Syyskauden päättäjäiset toimivat samalla kerhon pikkujouluina, joissa nähdään perinteisesti myös pukki lahjasäkkeineen.

Vuosijuhlat

Kerhon virallinen perustamispäivä oli 10.10.1967, minkä seurauksena kerho on juhlinut olemassaoloaan aina lokakuun 10. päivän tienoilla ainakin 70-luvun alkupuolelta alkaen. Vuosijuhlia on vietetty osakunnan ulkopuolella kaupungin hyviksi todetuissa ravintoloissa ja kertaalleen myös Turun ja Tukholman välisillä vesillä.