[lausutaan ”kiivis”]

Latinankielinen yliopistotermi; vanhempi osakuntalainen, eli henkilö, joka on raivannut tiensä pienen beaanin tossuista kokeneen ja promootion läpikäyneen ehdan civiksen saappaisiin.

Civis on nähnyt osakunnalla arkipäivien hengailun ja kahvittelun, pelaillut, jatkoillut, järjestänyt, nakittautunut, nukkunut osakunnan sohvalla päivisin ja ehkä myös öisin. Palkkiona tästä kaikesta – laatuajan ja uusien kaverisuhteiden lisäksi – ovat civiksen oikeudet ja arvostus. Civiksen edut tuntuvat kukkarossa ja sydämessä. Civis on täysivaltainen osakuntalainen, joka voi näyttää jälleen seuraaville beaaneille elämisen mallia! Hänelle on tarjolla edulliset hinnat osakuntatapahtumissa sekä mahdollisuus vuokrata pilkkahintaan osakunnan välineitä. Civis voi myös perustaa osakunnalle uusia kerhoja. Civis on täysivaltainen osakuntalainen!

Beaani saa osallistua Civis-promootioon, kun on kerännyt beaanipassiinsa siihen vaadittavan pistemäärän. Promootiot tapahtuvat Sohon Torwien ja osakuntien pikkujoulujen jatkoilla marras-joulukuun vaihteessa sekä SKOn vuosijuhlan jatkoilla huhtikuussa. Kannattaa asettaa dedis siis jompaan kumpaan tapahtumaan.

Civiksen etuja ovat mm.

  • lupa kantaa osakuntanauhaa,
  • lupa perustaa osakunnalle uusia kerhoja,
  • halvemmat sisäänpääsymaksut osakunnan tapahtumiin sekä
  • mahdollisuus vuokrata halvalla osakunnan välineitä, mm. kyykkäsettiä.