SKOn 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja tukemiseksi kannatustuotteiden joukkoon on lisätty Dokaanit-seinäkalenteri 2025.

“Mutta mikä se sellainen dokaani on?” kysyy joku pihalla oleva. No sehän on Savo-Karjalaisen Osakunnan virka, joka luotiin syksyllä 1979. Jo ennalta oli pienessä piirissä juonittu, että tittelin ensimmäinen kantaja tulisi olemaan osakunnan silloinen sisäasiainsihteeri, joka oli kaikin puolin aktiivinen SKOn jäsen ja sen vuoksi monen mielestä ansainnut enemmän kiitosta kuin oli siihen mennessä saanut. Hänen ominaisuutensa silmälläpitäen dokaanin tuli olla rehti hahmo, joka “vaikuttaa, viihtyy ja saa muutkin viihtymään osakunnassa sekä oikein hallitsee dokaamisen taiteen.” Ensimmäisen dokaanin valinnan teki stipendilautakunta, joka seniorijuhlan jatkoilla 1979 luovutti hänelle vartavasten virkaa varten valmistetut arvomerkit: mustan silinterin, punaisen viitan ja olutpullonkorkeista tehdyt kaulakäädyt. Tästä lähtien seuraavan dokaanin julkistaminen puolen yön aikaan on ollut jokasyksyisen SKOn seniorijuhlan jatkojen päätapahtuma. Vuoden 2023 seniorijuhlan jatkoilla dokaaniveljeskunta julkisti jo 45. dokaanin nimen.

Ja nyt dokaanit poseeraavat ensimmäistä kertaa seinäkalenterissa! Nämä lämminhenkiset (c)hillitelmöinnin ylimmät johtajat eri vuosilta esiintyvät kalenterin kuvissa enemmän, vähemmän tai erittäin paljon vähemmän pukeutuneina mutta katsojaan nähden kuitenkin hyvän maun raameissa. Dokaaneja voi kalenterin sivuilla bongata mm. luonnon helmassa sekä osakuntalaisillekin tutuissa urbaaneissa ympäristöissä. Kalenteri valmistuu marraskuun Seniorijuhlaan mennessä.

Tämän silmiä hivelevän teoksen voit tilata itsellesi hintaan 12 €. Jos haluat tukea SKOn 100-vuotisjuhlavuoden järjestelyjä vielä vähän enemmän, voit myös maksaa kannatushinnan 15 €. Tilauksen voit tehdä ao. lomakkeella, jossa voit myös valita toimitustavan. Kotiinkuljetus onnistuu Turkuun ja sen välittömiin naapurikuntiin marras-joulukuussa 2024.