Hyvät osakuntalaiset, osakuntamieliset, sekä muutkin vujumieliset,

raskain sydämin joudumme ilmoittamaan SKOn 96. vuosijuhlien peruuntumisesta. Olemme erittäin pahoillamme tämänkaltaisesta katastrofaalisesta käänteestä, muttemme valitettavasti kykene hyvittämään maksettuja osallistumismaksuja pettyneille osallistujille. Valitukset voi lähettää tämän viestin lopussa löytyvään sähköpostiosoitteeseen.

Syynä vuosijuhlien peruuntumiselle on Lentävän Kalakukon – SKOn kolmen viimeisen vuoden tuloilla ostetun yksityiskoneen – katoamisen tänään kello 10.37 Suomen aikaa Välimeren yllä, kun se oli matkalla SKOdokselle. Koneessa kyydissä oli osakunnan hallitus ja kolmehenkinen miehistö. Koneen etsintöjä jatketaan vuosijuhlamaksuilla.

Hallitus hyväksyi matkan SKOdokselle viimeisimmän kokouksen (29.3.) pöytäkirjan mukaan yksimielisesti perustellen matkan elintärkeyttä kansainvälisten suhteiden ylläpitämisellä ja uusien suhteiden luomisella, sekä hallituksen koulutusmatkana. Pöytäkirjassa oltiin kuitenkin tiukkoja, että kyseessä ei missään nimessä ollut lomamatka, vaikka SKOdos onkin maailmankuulu lomakohde, jonka taloudesta 93.67% tulee turismista. Matkaa myös perusteltiin töiden ulkoistamisella pois kylmästä ja pimeästä Suomesta SKOdoksen aurinkoisille kultahietikoille. Pöytäkirjan mukaan hallitus pohti myös SKOimiston siirtämistä SKOdokselle kulujen karsimiseksi nousevien vuokrakulujen takia, mutta kyseinen päätös jätettiin vuosijuhlien jälkeiselle ajalle hallituksen tarkastettua saaren sopivuuden uudelle SKOimistolle. Lisäksi sosiaalisen etäisyyden ottaminen mainittiin hallituksen siirtämisellä Välimeren ilmastoon, sillä näin vuosijuhlien osallistujilla olisi keskiarvoisesti vähintään 200 kilometriä toisiinsa nähden.

Tämä ei myöskään ole ensimmäinen kadonnut lento SKOdoksen yhteydessä, sillä muun muassa muutama vuosi sitten kokonainen lentokoneellinen turisteja katosi paluulennolla Suomeen, eikä heistä ole sen jälkeen kuulunut.

Reklamaatiot ja valitukset voi lähettää osoitteeseen: hyvaa.aprillipaivaa@sko.utu.fi.